Пасхальне богослужіння Української Православної Церкви в столиці відбудеться в ніч з 3 на 4 квітня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Як повідомили УНІАН в прес-офісі Української Православної Церкви, Пасхальна всенощна почнеться в 23.30. Очолить святкову службу Митрополит Володимир.

На богослужінні буде присутній Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН, в день Пасхи 4 квітня в 16.00 Віфлеємська ікона Божої Матері, яка прибуде в Київ у Велику суботу, буде перенесена хресним ходом з Києво-Печерської Лаври - до місця будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору (Залізничне шосе, 3, станція метро "Либідська").

Відео дня

У хресній ході візьме участь духовенство усіх столичних храмів і монастирів, вікарні архієреї Київської Митрополії і віряни.

Після чого в 17.00 в парку будівництва кафедрального собору відбудеться Велика Пасхальна вечірня, яку очолить Митрополит Володимир. Предстоятель УПЦ закладе капсулу і ковчег з мощами у фундамент майбутнього Кафедрального собору на честь Воскресіння Христова і здійснить молебень на початок будівельних робіт, що стане відправною точкою в будівництві головного храму УПЦ.

Віфлеємська ікона Божої Матері перебуватиме в Києві до 18 квітня в дерев`яному храмі на честь Усіх святих на місці будівництва Кафедрального Собору УПЦ. Вклонитися святині зможуть усі бажаючі.