3 квітня, Києво-Печерська Лавра  

18.00 – Зустріч Благодатного вогню від Гробу Господнього та Віфлеємської ікони Божої Матері в аеропорту Бориспіль.   (Можлива затримка до 19.00).

Відео дня

19.00 - Зустріч Благодатного вогню від Гробу Господнього та Віфлеємської ікони Божої Матері, що привозить з Єрусалиму офіційна делегація Української Православної Церкви. (Можлива затримка до 20.00, про узгодження часу дізнавайтесь на Офіційному сайті УПЦ www.orthodox.org.ua).

23.00 – Пасхальне богослужіння на площі перед  Успенським собором, яке очолить Блаженніший Митрополит Володимир. За богослужінням молитиметься Президент України  Віктор Янукович.

4 квітня, Києво-Печерська Лавра  

16.00 Пасхальний хресний хід з Благодатним вогнем і Віфлеємською іконою Божої Матері від Києво-Печерської Лаври  до місця будівництва Кафедрального собору Воскресіння Христового (Залізничне шосе, 3).  Святий чудотворний образ перебуватиме в храмі Всіх святих, що на місці будівництва Кафедрального собору, до 10 квітня включно.  (Подробиці на сайті www.sobor.in.ua)

 17.00 Загальноміська Велика Пасхальна  вечірня, яку у співслужінні всього духовенства Києва звершить предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир (Увага! В цей день  в Києві вечірня відправлятиметься  тільки на місці зведення Кафедрального собору Воскресіння Христового).  Під час богослужіння  у благословення на початок будівництва  головного Собору УПЦ  відбудеться  закладка пам’ятної  капсули в фундамент  Кафедрального собору.  

Увага!Подію прикрашатиме унікальна скульптурна композиція художниці Оксани Мась, створена з сотен  оригінальних писанок.  Скульптура представляє собою півсферу, зібрану з пасхальних яєць, і є частиною великого  концептуального проектухудожниці «Сфери Відродження. Heliy3». Вступом до нього стало  знамените панно Богородиці, також  створене за допомогою писанок, і подароване  Національному заповіднику «Софія Київська» в січні цього року.

Подробиці про проект Галереї Тетяни Міронової: http://www.mironova-gallery.com/

 

5 квітня, Велика  зала Національної музичної академії України (Городецького 1\3)

18.00  За участі Блаженнішого Митрополита Володимира відбудеться урочисте відкриття IIМіжнародної Пасхальної  асамблеї «Господи, Господи, силою Твоєю!»  та міжнародного фестивалю «Музичні прем’єри сезону».

Питання про цей захід  – Богдан Пліш 0 67 320 31 79 

Програма заходу: http://sobor.in.ua/taxonomy/term/123/4

 

З питань акредитації  на всі події звертатися за тел. (044) 255-12-49.