У Чернігові на території кафедрального Свято-Троїцького собору відкрилася виставка писанок "Вікно у дивосвіт", презентована Харківським клубом писанкарства. Про це повідомляє інтернет-видання "Чернігівський монітор".
На території святині увазі відвідувачів представлено писанки, крапанки, мальованки, шкрябали та вироби з дерева. Як стверджують організатори виставки, кожна писанка на ній – це дійсно витвір мистецтва, виключно ручна робота, і головне – це збереження та відродження давніх народних традицій.
На відкритті виставки побував архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський АМВРОСІЙ. Він зауважив, що яйце – це символ життя, а тому напередодні Великого свята Світлого Христового Воскресіння така виставка має особливе значення.
"Виставка присвячена до Воскресіння Христового. У яйці є життя, і коли це яйце покласти в умови, щоб тепло було, то з цього яйця виходе життя – курчатко. Так і Христос був похований в печеру, і з цієї печери воскрес. ", - зазначив владика АМВРОСІЙ.
Харківський клуб писанкарства об`єднує людей різного віку, всі бажаючі можуть навчатися мистецтву створення писанок безкоштовно. Клуб організовує діяльність спеціальних курсів та гуртків. Наразі у колекції клубу налічується близько двох тисяч декорованих яєць, проте в Чернігові представлено лише частину колекції.