Сьогодні у Києво-Печерській Лаврі під головуванням Предстоятеля Української православної церкви Митрополита ВОЛОДИМИРА проходить перше засідання комісії Міжсоборної Присутності Російської православної церкви з питань протидії церковним розколам та їх подоланню.

Як повідомили УНІАН у прес-офісі УПЦ, на обговорення учасників засідання винесено питання богословського і канонічного аналізу сучасних розколів, питання напрацювання практичних рекомендацій з попередження та уврачування розколів.

Також комісія розгляне питання прийняття до лона православної церкви кліриків та мирян, що перейшли з розколу.

Відео дня

Крім того, будуть розглянуті питання церковного поминання осіб, які перебувають у розколі. Очікується, що на засіданні розглянуть ікономію та акривію у визнанні таїнств, що звершуються в розкольницьких організаціях.

До складу комісії увійшли Митрополит ВОЛОДИМИР - голова комісії; Митрополит Волоколамський ІЛАРІОН - заступник голови; протоієрей Микола БАЛАШОВ - секретар; митрополит Одеський і Ізмаїльський АГАФАНГЕЛ; митрополит Ризький і всієї Латвії ОЛЕКСАНДР; архієпископ Новосибірський і Бердський ТИХОН; архієпископ Бєлгородський і Старооскольський ІОАНН; архієпископ Білоцерківський і Богуславський МИТРОФАН; єпископ Бельцький і Фелештський МАРКЕЛ; єпископ Переяслав-Хмельницький ОЛЕКСАНДР; архімандрит КИРИЛ (ГОВОРУН); ігумен СЕРАПІОН (МИТЬКО); протоієрей Олександр ЛЕБЕДЄВ; протоієрей Андрій НОВІКОВ; священик Іоанн МИРОЛЮБОВ; диякон Максим ПЛЯКІН та інші.