Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл підписав указ, яким упорядкував дії священнослужителів та прес-служби єпархії у випадку оновлення ікон.

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, „у зв’язку з тим, що в нашій єпархії почастішали випадки, коли духовній консисторії повідомляють про, ймовірно, надприродні явища (мироточіння, оновлення ікон тощо), архієпископ Луцький і Волинський Михаїл підписав указ, яким упорядкував дії священнослужителів та прес-служби єпархії щодо таких ситуацій”.

Відео дня

 

Зокрема, коли на тій чи іншій парафії сталося, можливо, чудо, настоятелю належить невідкладно особисто дослідити всі обставини, повідомити про цю подію свого декана, звернутися до єпархіального архієрея з усним звітом, повідомити інформаційній службі єпархії про випадок та благословення владики щодо нього. Через один місяць, а за гострою потребою раніше, настоятелеві слід звернутися до архієпископа з письмовим звітом про виконання благословення, розвиток і попередні підсумки події, повідомили в прес-службі.