У Батурині відзначали день народження видатного державно-політичного та культурного діяча, церковного благодійника, гетьмана України Івана Мазепи. Про це УНІАН повідомили у пресс-службі Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату.
У свято Похвали Пресвятої Богородиці, єпископ Чернігівський і Ніжинський ІЛАРІОН звершив Божественну літургію у Свято-Воскресенському храмі Цитаделі, після якої відслужив літію за упокій душі раба Божого Іоана і всіх, хто невинно загинув під час Батуринської трагедії.
Після заупокійної молитви архіпастир виголосив слово, у якому відзначив вагомий внесок, зроблений гетьманом Мазепою у розбудову української козацько-гетьманської держави, а також його благодійництво для утвердження і розвитку духовності та православної віри серед нашого народу. Після молитви відбулося покладання квітів до хреста, який був встановлений в пам’ять жертв Батуринської трагедії. Цього дня всі діти та молодь містечка мали змогу відвідати Цитадель та прилучитися до вивчення історії гетьманської столиці.