На Чернігівщині у селі Комань Новгород-Сіверського району, в якому вже більше сімдесяти років немає храму, освячено і встановлено хрест на місці колишнього Свято-Миколаївського храму. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату.
Як передає кореспондент УНІАН, з особливою радістю сприйняли цю подію п’ять старожилів села, які взяли участь у молебні під час освячення хреста, адже у Миколаївському храмі свого часу вони прийняли Святе Хрещення.
Чин освячення хреста очолив благочинний Новгород-Сіверського округу священик о. В`ячеслав (ПАВЛЕНКО). Дубовий хрест на місці вівтаря Свято-Миколаївського храму встановлено стараннями о. В`ячеслава та за підтримки місцевого осередку Партії регіонів.
Довідка УНІАН. Дерев’яний козацький храм у селі Комань був збудований у 18 ст. в архітектурному стилі українського бароко. У 1938 році Миколаївський храм було перероблено під сільський клуб, хрести та куполи знищено, а у 1943 році, коли в селі проходила лінія фронту, і згоріло майже пів села – згорів і стародавній храм.