У селі Неліпино Свалявського району Закарпаття всередині бука люди знайшли близько 20 хрестів. Як повідомляє «Газета.ua», всі вони правильної форми, ніби випалені в дереві.

Диво помітив місцевий житель Іван Данч, 32 роки, минулого тижня, коли розколов поліна. Ковбиці з хрестами передали до сільської Свято-Воздвижденської церкви.

Відео дня

“Старого бука ми з колегами повалили ще торік, у грудні, - розповів Gazeta.ua Іван Данч. Чоловік проводить санітарну очистку лісу. – Але забрати одразу не змогли, бо випав великий сніг. За поваленими деревами повернулися у лютому”.

Робітники завантажили всі дерева на кузов автомобіля. Бука також розрізали на кілька частин і відкотили вбік з рештою інших дерев.

“Та забрати його ніяк не вдавалося, бо машина, наближаючись до ковбиць, котилася юзом вниз, - сказав Данч. – Вирішили залишити дерево на лісосіці. За тиждень я повернувся до лісу: хотів зібрати для господарства відходи дерев. Згадав і про того бука, що не давався нам у руки”.

Дерево Данч привіз додому і спробував розколоти на менші частини. Та ковбиці не піддавалися сокирі. Тому вирішив закинути їх у піч як є.

“Але дерево не хотіло горіти. Навколо нього димілося, а його вогонь не чіпав. Потім раптово виникла пожежа у димарі. Загасивши її, ми з батьком вийняли дерево з печі. На вулиці почали знов колоти. Дивимося, а всередині кілька хрестів. Спочатку дерево відклали вбік, бо думали люди сміятимуться з нас. Диво помітила сусідка, вона й розповіла священику”.

Поліна з хрестами забрали до сільської церкви. Їх благословив архієпископ православної церкви Феодор. До місцевого храму приходять паломники.

“Це справжній прояв Божого провидіння, - вважає священик отець Дмитро Холод. – Бог дав таке диво, щоб об’єднати людей”.