Дата 11 березня 1998 року є по-особливому пам’ятною для «Православія в Україні», адже саме цього дня 12 років тому ресурс розпочав роботу у всесвітній мережі.

За роки, що минули відтоді, портал жив навдивовижу бурхливим і динамічним життям, стрімко розвиваючись і даючи старт новим самостійним проектам.

Зародившись як офіційна сторінка Української Православної Церкви, сайт тривалий час залишався єдиним, що представляв в Інтернет-просторі позиції УПЦ. Нині ж веб-ресурсів, присвячених безпосередньо найбільшій в Україні конфесії — Православній Церкві — уже понад 200 (за даними нашого каталогу, що є на сьогодні найповнішим, — 206).

Відео дня

Рівно 5 років тому — у 2005-му — з «Православія в Україні» виокремився офіційний сайт УПЦ. Про спільне коріння цих ресурсів нині нагадують їхні співзвучні домени-бренди: orthodox.org.ua та orthodoxy.org.ua.

З творчої майстерні «Православія в Україні» народився та пішов у самостійну дорогу сайт «Перший православний» — tv.orthodoxy.org.ua (сторінка Головної редакції телепрограм УПЦ, нині — сторінка офіційної програми УПЦ «Світ православія»). Живе окремим життям попередня версія порталу, яка діяла до 2006 року — archivorthodoxy.org.

«Православіє в Україні» в дизайні та форматі років 2006-2010 став близьким та рідним тисячам своїх читачів як із нашої країни, так і з сусідніх держав. За ці роки, згідно з даними лічильника «Бігмір», наш сайт відвідали понад 1 млн. 300 тисяч користувачів. Стабільною є динаміка зростання аудиторії — більш ніж у половину кожні 2 роки. Так, якщо протягом всього 2006 року до нас завітали 93 тисячі користувачів, то вже за перші два місяці 2010-го ця цифра становить майже 141 тисячу.

Ми дякуємо нашим читачам за прихильність та відданість, за теплі слова, які постійно лунають на адресу редакції, а також конструктивну критику та зауваження, враховуючи які, ми намагаємося вибудовувати нашу роботу.

Сподіваємося, більшість побажань ми зможемо втілити в новій версії «ПвУ-2010», з якою ви зустрічатиметеся від сьогодні. Ті розділи, що представлені на сайті зараз – лише краплина в морі від усього задуманого, запланованого та майже розробленого. З Божою допомогою, молитвами наших читачів, друзів і колег, сподіваємося втілити все в життя найближчим часом.

http://orthodoxy.org.ua/tn/node/155