Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх КИРИЛ подякував Українській Православній Церкві за збереження єдності святого руського православ`я.

Як передає кореспондент "УНІАН-Релігії", про це Патріарх КИРИЛ сказав після Літургії у трапезному храмі Києво-Печерської лаври.

При цьому предстоятель Руської православної церкви зізнався в «особливих почуттях» до Києва й до України, які пов`язані зі спільною духовною історією й подякував предстоятелю Української Православної Церкви митрополиту Володимиру, а також єпископату і духовенству УПЦ за збереження єдності канонічного православ`я в Україні.

Відео дня

Фото: Патріарх Кирил вклонився мощам Святих отців Києво-Печерських в Ближчих і Дальніх Печерах.

«Щоразу, коли я приїжджаю сюди, у мене по-особливому б`ється серце. Київ - є початком нашої спільної духовної історії. Я ще з дитинства відчував особливе почуття і до міста Києва, і до України. Й ці почуття сьогодні значно зміцнюються усвідомленням того, яке велике, добре духовне діяння здійснює Українська православна церква разом із Блаженнішим владикою Митрополитом ВОЛОДИМИРОМ, зберігаючи єдність святого руського православ`я, зберігаючи справжню віру в народі», - сказав Патріарх КИРИЛ.

На згадку про спільну молитву предстоятель РПЦ приніс Митрополиту ВОЛОДИМИРУ в дар напрестольний хрест.

Після Літургії Патріарх КИРИЛ відбув до Москви.

Фото: прес-служба РПЦ.