Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ надіслав новообраному Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ привітання у зв’язку зі вступом на посаду глави держави.

Про це повідомляє сайт УПЦ КП.

“Сьогодні на Пересопницькому Євангелії та Конституції Ви принесли присягу на вірність Україні, українському народу. Нехай Господь допоможе Вам виконати обіцяне в цій присязі, гідно служити незалежній, суверенній, соборній Україні”, - зазначив Патріарх ФІЛАРЕТ.

Відео дня

Він запевнив, що зі свого боку Київський Патріархат готовий підтримати ініціативи глави держави, “спрямовані на досягнення суспільної злагоди, зміцнення єдності українського народу, його духовне відродження і зростання добробуту”. При цьому Патріарх ФІЛАРЕТ висловив сподівання, що В.ЯНУКОВИЧ, як глава держави, буде гарантом дотримання громадянських прав і свобод, в тому числі – свободи совісті та віросповідання.

“В день початку Вашого служіння на посаді глави Української держави бажаю Вам міцного здоров’я, сил і мудрості у керівництві країною. Закликаю на Вас Боже благословення!», – йдеться у привітанні.