Предстоятель Української Православної Церкви Блаженійший Митрополит Володимир благословив новообраного Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА на виконання обов’язків глави держави.
Як передає кореспондент «УНІАН-Релігії», 21 лютого, в день Торжества Православ`я В.ЯНУКОВИЧ взяв участь у богослужінні у Києво-Печерській лаврі, на якому Митрополит Володимир звершив Подячний молебень з нагоди завершення виборчої кампанії.
Після служби Митрополит Володимир привітав В.ЯНУКОВИЧА з перемогою на виборах Президента України і благословив його на президентство. У благословення Блаженнійший подарував В.ЯНУКОВИЧУ список Іверської Афонської ікони Божої матері.


Як повідомили «УНІАН-Релігії» у прес-офісі УПЦ, саме перед оригіналом Іверської чудотворної ікони Божої Матері В.ЯНУКОВИЧ молився під час відвідин Святої Гори Афон. І саме в день пам`яті Іверської ікони Божої Матері - 25 лютого відбудеться церемонія інавгурації Президента України.
Також Предстоятель УПЦ подарував новообраному Президентові примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія, на оригіналі якого В.ЯНУКОВИЧ присягатиме народові України у Верховній Раді.
У книзі Митрополит Володимир зробив напис: "Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ з Божим благословенням та побажанням звершувати керівництво Державою згідно Слова Божого".

Отримавши благословення Предстоятеля УПЦ новообраний Президент подякував духовенству та віруючим за молитовну підтримку та висловив впевненість у тому, що «завдяки нашому працьовитому народові, нашій родючій землі та нашій православній вірі Україна буде сильною і квітучою державою, яку поважатимуть у світі».

Відео дня

«Я вдячний Богові за те, що ми з вами разом святкуємо Торжество Православ’я, за те, що в Україні, в решті решт, почнеться спокій, стабільність, і дякуючи Богові, ми почнемо будувати сильну країну, в якій будуть житии заможні люди», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.


Фото: УНІАН, "Фотолітопис"

Відеосюжет можна переглянути  тут