Предстоятель Української Православної Церкви 20 лютого очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Чернігова. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Митрополит Володимир привітав духовенство і паству з днем пам’яті великого угодника Божого святителя Феодосія та побажав, щоб за його молитвами Господь об’єднав людей у нашій країні та послав мир, спокій та благополуччя. Також Первосвятитель побажав вірянам християнського терпіння, любові та світлої надії.

Блаженніший Владика відправив подячний молебень, після чого вклонився чесним мощам святителів Феодосія, Лаврентія та Філарета Чернігівських.

Відео дня

День пам’яті святителя Феодосія, Архієпископа Чернігівського, відзначається 18 лютого, але у зв’язку з тим, що цей день припав на перший тиждень Великого посту, святкове богослужіння згідно Церковного уставу було перенесено на суботу 20 лютого.

За життя святитель Феодосій відрізнявся доброю та турботою про людей, чим викликав до себе загальну любов. Особливо він намагався розвивати у віруючих гарячу любов до Бога, якою горіла його свята душа. Дбав святитель і про подвижницьке життя. Він не тільки підтримував та упорядковував існуючі монастирі, а й намагався заснувати нові. Нині ж святитель Феодосій є небесним покровителем для мирян, за молитвами до нього у всі часи відбувалося безліч чудес та зцілень.