14 лютого, у Прощену неділю, у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, Предстоятель Української Православної Церкви  відправив вечірню з чином прощення, а також благословив віруючих на початок Великого посту. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика звершив молитовне послідування на початок Святої Чотиридесятниці.

Після вечірні Першосвятитель звернувся до присутніх із архіпастирським словом, у якому розповів вірянам про суть Великого посту та ті чесноти, які християнин повинен вдосконалювати під час нього.

Відео дня

«Напередодні великого і спасительного періоду Великого Посту, я бажаю усім вам, щоб ви з допомогою Божою вирвали із серця свого нечисті думки та дії, котрими воно наповнене та, щоб серце наше стало Божим серцем, сповненим любов’ю до Нього та один до одного», - відзначив зокрема він.

Після слів настанови Архіпастир, від себе особисто, попросив пробачення у віруючих: «Я сердечно прошу вас простити мене грішного та окаянного за всі мої вольні і невольні гріхи».

Насамкінець, усі віруючі, що зібралися цього вечора у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, взяли благословення у Митрополита Володимира та отримали іконочки Христа Спасителя.