В стінах Волинської Духовної семінарії по благословенню керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта Ректора Волинської Духовної семінарії, уже вшосте відбулись Стрітенські вечори, присвячені обговоренню різноманітних проблем сьогодення і шляхів їх подолання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, в рамках Стрітенських вечорів у четвер, 11 лютого, відбувся студентський круглий стіл на тему: «Місце покаяння у нашому житті». На зустрічі були присутні вихованці і студенти духовних та світських навчальних закладів.

 

Відео дня

Участь у обговорення даної теми взяв і ректор Львівських Вищих богословських курсів протоієрей Миколай БАРАНОВ, який  подарував бібліотеці семінарії навчальний посібник з вивчення священного Писання Нового Завіту – Євангельський синопсис.

 

Як розповів проректор з начальної роботи ВДС протоієрей Сергій ЮЩИК, головна мета таких зустрічей, які створюються силами викладачів та вихованців семінарії при залученні представників світських навчальних закладів, соціальних структур, фондів, громадських організацій та цікавих неординарних людей, полягає в намаганні розширити кругозір як студентів духовної школи так і світської зі здобутками, цінностями, можливо, й з недоліками і проблемами світського життя, в якому „і першим і другим необхідно буде шукати спільну мову для процвітання духовності й моральної чистоти в нашому суспільстві, адже ж вони – це наш завтрашній день...”.