Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час традиційної щорічної прес-конференції, яка 9 лютого відбулася у Василівському жіночому монастирі підбив підсумки діяльності Волинської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Він зазначив, що „2009 рік - був роком росту Волинської єпархії”.

 

Як зазначено в повідомленні прес-служби Волинської єпархії, минулого року утворилися 12 нових парафій, освячено 9 новозбудованих храмів, розпочато будівництво ще 5-ти, пастирське служіння розпочали 12 нововисвячених священнослужителів, більшість із яких – випускники Волинської духовної семінарії. Єпархія належно відзначила свята рівноапостольного князя Володимира та Хрещення Руси-України. На загальноукраїнських урочистостях у Києві Волинська делегація була однією з найбільших: у хресному ході київськими вулицями взяло участь близько 250 священнослужителів та понад 1 300 вірних, зазначив він. Загалом, понад 12 000 вірян за сприяння паломницької служби Волинської єпархії здійснили прощі до різних святинь України, відбулося 4 богомілля на Святій Землі в Єгипті.

Відео дня

 

Крім того, 2009 року розпочато наступний етап удосконалення і посилення інформаційної та видавничої діяльності єпархії. Прес-службу реорганізовано в три відділи: інформаційну службу, прес-службу та редакцію сайта. Ці підрозділи, а також редакцію газети «Волинські єпархіальні відомості», видавничий відділ «Ключі» об’єднано в Інформаційно-видавничий центр, розповів владика.

 

Довідка УНІАН. Волинська єпархія Київського Патріархату нараховує 338 парафій, об’єднаних у 22 деканати, 286 священнослужителів, 5 монастирів, 2 братства.