До православного храму в ім`я святителя Миколая Чудотворця, що на Подолі прибула чудотворна ікона Божої Матері «Всемилостивійша» - із Загаєцького чоловічого монастиря Тернопільської області.

Цей образ несе на собі велику благодатну силу зцілення від найтяжчих хвороб та допомогу в скорботних обставинах.

Святиня привезена до Києва

Відео дня

До чудотворної ікони пресвятої Богородиці, датованої ще XVI століттям, здавна звідусюди приходили паломники просити допомоги в різних життєвих потребах. І Матір Божа, як Мати всіх християн, наділяла кожного своєю милістю, просячи в Свого Всеблагого Сина допомоги для всіх тих, хто приходив просити її у Неї. Саме тому і названа вона - «Всемилостивійша».

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Володимира, в понеділок, 1-го лютого, ікона була привезена з Загаєцького чоловічого монастиря, що на Тернопільщині, до Миколо-Йорданського храму у Києві, аби віруючі кияни також могли поклонитися святині та особисто переконатися в її чудотворній силі. І хоча милості в неї приходять просити люди з різними проблемами, кажуть, що особливо з молитвою звертаються до ікони в час економічної кризи, адже «Всемилостивійша» часто допомагає при нестачі грошей.

Минуло лише кілька днів, попереду - ще цілий місяць перебування ікони в Києві, але люди вже переповнюють Миколо-Йорданський храм, забувши про буденні турботи та не зважаючи на робочі дні. Адже кожен хоче бути певним, що не пропустить можливості вклонитися чудотворній іконі. З вірою в душах та надією в серцях йдуть вони, аби вилити перед нею всі свої негаразди та попросити в Пресвятої Богородиці заступництва перед Богом у важкий час душевних та фізичних випробувань.
 

«Всемилостивійша» Мати радо приймає всіх

В Миколо-Йорданському храмі тепер щодня о 13.00 читається акафіст перед іконою Богородиці. Перед та навіть під час богослужіння всі бажаючі мають змогу поставити свічку перед іконою та передати священику записку за здоров`я чи упокій близьких. Можуть також й набрати освяченої біля святині води. Людей приходить багато. Є тут і постійні прихожани, і ті, хто в храмі чи не вперше. Останнім матушка допомагає зорієнтуватися, дає поради,наставляє.

Після закінчення акафісту відбувається миропомазання, під час якого священик просить людей не кваплячись, смиренно підходити до святині. Обережно, з острахом прикладають віруючі до ікони руку, просять в неї допомоги кожен у своїх особистих негараздах. В кожного з них - своя історія, кожен прийшов в храм із своїх власних причин, але всіх об`єднує віра. І «Всемилостивійша» Мати радо приймає кожного з них. Адже всі вони - Її діти.
 

Настанови священика

Священик у храмі звертає увагу віруючих на те, що хоча до Пресвятої Богородиці і приходять люди з різними турботами, однак ми не повинні звертатися до Неї лише коли нам важко. Треба постійно намагатися жити по-християнськи, читати Євангеліє, дотримуватись заповідей. Лише з щирою вірою та розкаянням за вчинені гріхи можемо ми сподіватися на допомогу. До того ж маємо пам`ятати, що фізичне здоров`я, матеріальні блага, земне щастя - все це далеко не є метою життя християнина. Наше існування на цій землі - лише тимчасова підготовка перед вічним життям наших душ. І про це ми маємо пам`ятати, припадаючи до чудотворної ікони та просячи допомоги в тому, що нам здається наразі найважливішим. А зробити це кожен матиме змогу ще протягом наступного місяця, адже чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Всемилостивійша» пробуде в Миколо-Йорданському храмі на Подолі до 7-го березня, аби всі бажаючі мали змогу їй вклонитися.