У Луцьку 26 січня відбувся 16-ий Різдвяний церковний благодійний концерт для дітей-сиріт. Захід тривав із благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ. 

«Мета концерту – допомогти дітям та згуртувати людей, які вірують навколо євангельської ідеї, яку читаємо на сторінках Святого Письма – Господь каже бути милосердним», – сказав митрополит Ніфонт.

Як і кожного року, найбільший зал Луцька у кінотеатрі „Промінь” не вміщав бажаючих бути присутніми на такому дійстві. Ще за декілька тижнів у єпархіальне управління люди приносили свої пожертви для дітей-сиріт області. Концерт розпочався тропарем Різдву Христовому. Тішили слухачів Різдвяними кантами і колядками хорові колективи луцьких храмів: Архієрейський хор Свято-Покровського храму Луцька під керуванням Володимира ГНАТЮКА, хор «Волинські дзвони» храму Всіх Святих землі Волинської під керуванням Марії ФЕДОСЮК, хор студентів Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра МУЛЯРА. Для участі в концерті прибули також сестри Свято-Стрітенського Михнівського жіночого монастиря з ігуменею Марією (Шульгач), які виконали кілька колядок. Захоплення викликав виступ хору Волинського відділення Українського товариства сліпих під керуванням протоієрея Олександра МАЗУРАКА.

Загалом, концерт відвідали близько трьох тисяч лучан і гостей з різних куточків Волині, а також з сусідніх областей і навіть держав – Словаччини, Росії, Білорусі. Люди вносили свої пожертви для дітей сиріт. Зокрема, по 4 тисячі гривень зібрали віруючі Свято-Покровського кафедрального храму та храму Всіх святих землі Волинської. 15 тисяч гривень прислали і духовні настаники із Білорусі. Всього під час благодійної акції було зібрано 157,4 тис. грн. Ці кошти будуть розділені між дитячими закладами Волині. 

Митрополит Ніфонт у заключному слові подякував усім і зауважив, що жодна справа милосердя не минеться для людини безслідно: навіть у час найстрашнішої фінансової і політичної кризи християнин, рука якого завжди готова до милосердя, не знатиме скорботи, бо усі кризи починаються з кризи духовної, яка у свою чергу росте на ґрунті егоїзму, жорстокосердя і байдужості. Владика побажав жертводавцям Божого благословення у всіх добрих справах, і всіляких духовних і земних благ, щоб ніколи не забували вони про скривджених і знедолених.

Довідка УНІАН. Минулого року під час Різдвяного церковного благодійного концерту для дітей-сиріт було зібрано 127, 6 тис. грн.