23 січня 2010 р. виповнився 81 рік від дня народження Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Патріарх завжди підкреслює, що дні його тезоіменитства, народження або інтронізації він не вважає своїм особистим святом, але використовує їх для того, щоби зміцнювати Київський Патріархат через спілкування архієреїв, урочисті богослужіння. Бо кожне таке загальноцерковне свято справді надихає його учасників, свідчить про зростання Церкви, її впливу на суспільство, виявляє підтримку з боку громадськості.

Не стало виключенням і відзначення Дня народження Предстоятеля Київського Патріархату, яке відбулося 23-24 січня поточного року в столиці. В суботу протягом дня Святійшого Владику в його резиденції вітали архієреї, духовенство м. Києва, державні та громадські діячі, науковці. Особливо слід відзначити вітання Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, які для цього відвідали Київську Патріархію. Привітали Патріарха Філарета також лідер партії «За Україну» народний депутат В’ячеслав Кириленко, голова Державного комітету з питань національностей та релігій Юрій Решетніков, ректор Національного педагогічного університету ім. Драгоманова В. Андрущенко, керівництво Ставропігійного братства святого благовірного князя Ярослава Мудрого, представники Українського реєстрового козацтва та багато інших.
 

Ввечері у Володимирському кафедральному соборі Святійший Патріарх Філарет у співслужінні майже 30 архієреїв та сонму духовенства очолив Всенічне бдіння, а зранку в неділю, 24 січня, - Божественну літургію.

Прес-центр Київської Патріархії

Відео дня