Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир 23 січня освятив храм в ім’я преподобної Єлени Києво-Флорівської у селі Гоголів, Бориспільського району Київської області, на подвір’ї Свято-Вознесенського (Флорівського) жіночого монастиря,повідомляє кореспондент УНІАН.

 

 

Відео дня

 «Є на землі таке місце, яке називається святим місцем або місцем перебування Божої благодаті. Це храм Божий, де ми зустрічаємось з Господом, Його Пречистою Матір’ю, святими угодниками Божими та з тим святим, на честь якого освячується храм. Всім вам, брати та сестри, бажаю, щоб в храмі Божому ви знаходили для себе допомогу, віру, надію та життя згідно з цими християнскими чеснотами», - сказав у своєму вітальному слові Митрополит Володимир.


Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, історія монастирського подвір’я розпочинається у 1999 році, коли у селі Гоголів Флорівською обителлю було придбано недобудований будинок. За наступне десятиріччя було доведено до ладу як цю будівлю, так і зведено нові корпуси. У 2009 році коштом монастиря було побудовано дерев’яний храм і названо на честь, нещодавно прославленої у лику святих, преподобної Єлени Києво-Флорівської.

На сьогоднішній день на подвір’ї несуть послух близько десяти сестер. Завдячуючи подвір’ю, Флорівський монастир цілий рік забезпечений сільськогосподарською продукцією.

Фото: "УНІАН-Релігії", "Фотолітопис".