У Луцьку освятили воду в річæ Стир та на КП «Луцькводоканал». Близько півсотні любителів зимового купання окунулися в щойно освячену річкову воду.

 

Як передає кореспондент УНІАН, від Свято-Троїцького храму віруючі на чолі з Єпископом Луцьким і Волинським УПЦ КП преосвященним Михаїлом та Луцьким міським головою Богданом ШИБОЮ пройшли з Хресною ходою до центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Там на міському пляжі біля річки Стир відбулося Велике освячення води та зимове купання, в якому взяв участь і мер Луцька.

Відео дня

 

Потому всі вирушили на КП «Луцькводоканал», де відбулося освячення міського водозабору.

 

Звертаючись до лучан Архієспископ Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл сказав: „Благословення і благодать сходить на воду, яка освячується. Відчувається трепет, піднесення, яке словами важко пояснити. Як можна пояснити щастя? Його можна відчути. А відчуваєш таке особливе піднесення. Ми його називаємо щастя. А щастя – це піднесений стан душі у певному проміжку часу: в секундах, хвилинах і все життя. Я бажаю, щоб йорданська водичка, яку ми освячуємо була для всіх корисною, аби ми відчували своє тіло, свою душу і своє життя щасливими...”.