У Чернігові у день Хрещення Господнього з благословення архієпископа Чернігівського та Новгород-Сіверського АМВРОСІЯ відбулася хресна хода. Як повідомляє кореспондент УНІАН, віруючі зібралися поблизу Катерининської церкви і пройшли до річки Десна.
Близько 200 чернігівців стали учасниками освячення води у річці, водночас, усі охочі мали можливість скупатися в ополонці, оскільки вода на Водохреще наділена особливими цілющими властивостями і дарує на весь рік міцне здоров`я.
Крім того, у місті освячено воду у резервуарах насосної станції КП "Чернігівводоканал". За словами начальника підприємства Олександра ШКІНЯ, минулого року працівники підприємства звернулися до православних традицій і вперше на свято Водохреще запросили священика освятили воду, яку споживають чернігівці.
"Тепер ми хочемо запровадити таку традицію і освячувати воду щороку", - сказав О.ШКІНЬ, додавши, що колектив підприємства постійно дбає про якісну воду у квартирах жителів Чернігова, а "19 січня вода має бути ще й цілющою".
Чин освячення води відбувся на водозабірній станції у Ялівщині, його виконав настоятель Свято-Миколаївського храму Чернігова о. Петро (КВАШНІН).