Сьогодні, 7 січня, у день свята Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Божествену літургію. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископи: Вишгородський Павел (намісник Лаври), Бориспільський Антоній (ректор Київських Духовних шкіл), єпископи: Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Васильківський Пантелеімон, а також насельники обителі в священному сані.

По закінченні читання Євангелія, Первосвятитель звернувся до вірян із архіпастирським словом.

«Воплотившись, Начальник світу примирює те, що раніше було у ворожнечі. Господь є Примирителем, Який через прийняття нашої плоті, Своєю кров’ю примирив людину з Богом Отцем. Своїм пришестям Син Божий освятив заблудший світ променями істинного богопізнання. Він дарував відрадну істину, що всі люди є братами і сестрами, членами одного благодатного тіла, котрих Отець Небесний зібрав у єдину Церкву, щоб усі ми через духовне спілкування явили себе дітьми Царства Божого, Царства правди і світу. У цьому заключається духовне значення світлого пришестя Сина Божого у наш земний світ», - сказав зокрема Архіпастир.

По традиції, під час Божественної літургії архієпископ Вишгородський Павел зачитав Різдвяне послання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

За святковою різдвяною відправою також молилися відомі політики та державні діячі. Зокрема, це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, лідер Патрії Регіонів Віктор Янукович, віце-спікер Верховної Ради України Олександр Лавринович, заступник столичного міського голови Денис Басс, народні депутати: Михайло Папієв, Василь Горбаль, Сергій Льовочкін, Юрій Мирошніченко, Богдан Губський та інші парламентарі.

Богослужіння транслювалося телеканалом «Інтер» та духовно-просвітницьким телеканалом «Глас».