1 січня 2010 р. виповнилося 60 років з того часу, як намісник Троїце-Сергієвої лаври архімандрит Іоанн (Разумов) звершив постриг студента Московської духовної академії Михайла Денисенка в чернецтво.

Про це повідомляє сайт Української Православної Церкви Київського патріархату.

З благословення Святійшого Патріарха Алексія (Симанського) новопострижений інок отримав ім’я Філарет – на честь святого праведного Філарета Милостивого. Вибір цього імені пов’язаний як з тим, що Патріарх особисто дуже шанував святителя Філарета (Дроздова), митрополита Московського, так і з тим, що резолюцію на проханні, якою було дано благословення на чернечий постриг, Патріарх поклав 14 грудня – в день пам’яті праведного Філарета.

Відео дня

Слід відзначити, що цей постриг був фактично першим, який був звершений у Лаврі після її повоєнного відновлення. Перед цим був ще один постриг, але той чернець невдовзі полишив монастир. Тому архімандрит Іоанн тривалий час не хотів нікого постригати.

За кілька днів буде ще одна кругла дата – 60 років перебування Патріарха Філарета у священному сані, адже за два тижні після постригу він був рукоположений на ієродиякона.