З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з 17 по 28 грудня чудотворна Почаївська ікона Божої Матері перебуватиме в італійських містах Мілані та Римі, де проживає та працює значна кількість українців (за офіційними даними тільки в Мілані мешкає щонайменше 30 000 українців. За приблизними (неофіційними) підрахунками кількість наших співвітчизників в Італії становить від 700 тисяч до 1 мільйону чоловік).

Як повідомляє сайт УПЦ, зокрема, в Мілані 17, 19, 20, 21, 22 грудня ікона перебуватиме у храмі свт. Амвросія Медіоланського (метро San Babila, 100 метрів справа по Corso Europa), а 18 та 23 грудня в храмі Серафима Саровського та Сергія Радонезького (метро Cadorna, via Giolini angolo con via Porlezza).

У Римі 24 та 25 грудня прийти на поклоніння до ікони можна буде у храм святителя Миколая чудотворця (Via Palestro, 69, поруч з м. Termini, вихід у бік via Marsala), а 26 та 27 грудня - у храм святої великомучениці Катерини, до якого можна прибути автобусом №64 від метро Stazione San Pietro.

Відео дня

Під час перебування Почаївської ікони Божої Матері в Мілані в храмі української парафії святителя Амвросія Медіоланського 20 грудня буде звершена Божественна літургія Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром, який для цього прибуде до Італії.