Єпископ Чернігівський і Ніжинський ІЛАРІОН звершив чин освячення Свято-Георгіївського храму УПЦ КП у селищі Седнів Чернігівського району. Про це повідомила прес-служба Чернігівської єпархії.
Його преосвященству співслужили настоятель храму священик Володимир (ПЕДЬ) та духовенство з Чернігова. Під час освячення молилися голова Седнівської сільської ради, представники обласної та районної державної адміністрації, парафіяни.
"Вітаю усіх седнівців з тим, що в цьому храмі буде лунати щира молитва, знову на цьому новому та освяченому престолі буде приноситися Безкровна жертва, буде звершуватися найбільше спасительне богослужіння – Свята Божественна Літургія. Знову тут будуть молитися люди, знову тут буде відбуватись найбільше чудо – це з’єднання нашої людської природи з природою Божественною", – зазначив єпископ.
Архіпастир подякував голові Чернігівської облдержадміністрації Володимиру ХОМЕНКУ за реставрацію храму і за передання його для релігійних потреб громаді Свято-Георгіївської парафії, а також всім, хто доклав зусиль у реставрації та відновленні храму.
Старовинна Георгієвська церква була побудована у ХVІІІ столітті (приблизно 1715- 1747 роках), але у ХХ столітті храм переніс різні випробування та знеславлення. Останньою крапкою була пожежа, що майже повністю знищила святиню.
Цього року, відповідно до указу Президента України, рішенням обласної державної адміністрації церква передана громаді Свято-Георгіївської парафії. На сьогодні у храмі ще немає повного внутрішнього убранства, ще немає іконостасу, але освячений вже престол, там буде лунати молитва.