До столичного храму в ім`я святих апостолів Петра й Павла, що на Нивках (вул. Тешебаєва, 54) 19 грудня прибуває визначна святиня: мощі святої блаженної Мотрони Московської. Святу особливо шанують за її особливу допомогу в життєвих труднощах - по молитвах до неї отримували те, що просили, не тільки православні християни, а й люди іншої конфесійної приналежності. Щоб припасти до гробниці блаженної Мотрони у Покровському монастирі Москви, люди займають чергу з п`ятої ранку і вистоюють по декілька годин. Але тепер кияни зможуть прикластися до її святих мощей вільно у храмі на Нивках, та в Десятинному монастирі.

Зустріч святих мощей преподобної Мотрони Московської відбудеться в суботу, в день пам`яті святителя Миколая Чудотворця, о 08.00 біля храму (від ст.м. «Нивки» тролейбуси №№ 5, 26 до зуп. «Краснодарська», далі пішки один квартал до вул. Тешебаєва, 54). Після зустрічі і молебня буде відправлено урочисту Літургію.

*** В церкві святих апостолів Петра й Павла зберігаються й інші великі святині: мощі святого апостола Андрія Первозваного, святителів Іоанна Золотоуста та Мартина, папи Римського, мощі праведного Іоанна Руського, якого почитають не тільки християни, а навіть мусульмани, завдяки його особливій благодатній допомозі у примиренні ворогуючих; мощі святителя Іоанна Сан- Франциського, святителя Луки Кримського. Раз на рік на день пам`яті митрополита Петра Могили виносять для поклоніння Хрест, що належав святителю Петру Київському, з численними часточками мощей святих. А в день пам`яті преподобного Силуана Афонського виноситься простий кедровий келійний хрест преподобного Силуана, перед яким він проливав свої покаянні сльози. Особливо шанується в цьому храмі ікона Божої Матері «Всецариця», написана в точну міру й подобу до оригіналу, заради зцілення від онкологічної хвороби одного хлопчика.

Відео дня