13 грудня Православні скаути України з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира вшановують пам`ять свого святого покровителя - апостола Андрія Первозванного - та святкують п`ятиріччя з дня заснування.За ці п`ять років організація з 13 київських підлітків переросла в потужне Всеукраїнське об`єднання, яке на сьогодні нараховує більше 400 постійних членів. Скаути провели безліч таборів та походів, організували з сотню благодійних та екологічних акцій, зробили немало інших добрих справ. Тому, перш за все, метою зустрічі є спільна молитва - подяка Богу за це наповнене змістом та радістю життя.

На свято приїдуть делегації з різних куточків України - це представники Подільського, Дніпропетровського, Кримського, Чернігівського, Одеського, Волинського, Полтавського та Київського локальних осередків, а також гості з Росії та Білорусії.

Святкова програма розпочнеться ще в суботу, 12 грудня, скаутським квестом по Києву.

Відео дня

А от безпосередньо урочисті заходи відбудуться в неділю, 13 грудня. Почином стане святкова літургія в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, після якої скаути отримають благословення на наступний рік. А завершенням стане концерт, де будуть відзначені не тільки найкращі скаути та інструктори, але й ті люди, завдяки яким організація існує. В першу чергу, це наші Церковні ієрархи, без молитовної та дієвої підтримки яких Православні скаути не змогли б робити свою добру справу.

12 грудня

До 11.00 - заїзд та розміщення іногородніх учасників

11.00 - 16.00 - скаутський квест по Києву

17.00 - вечірня служба, підготовка до причастя

13 грудня

09.00 - 12.00 - Літургія в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, зустріч з Блаженнішим Митрополитом Володимиром

13.00 - Хресний хід до каплички Андрія Первозванного та молебень

14.00 - Обід

15.00-15.30 - Урочиста частина з привітальним словом єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра (Драбинко).

15.30 - 19.00 - Скаутський концерт.

«Православіє в Україні»