Вірні УПЦ міста Охтирки (Сумська область) звернулися до правлячого архієрея з приводу переходу бувшого настоятеля Архангело-Михайлівського храму прот. Ярослава Головка до УПЦ КП

 

«Ваше Преосвященство, дорогий наш Владико!

Відео дня

Шанобливо звертаємось до Вас як до Керуючого Сумською єпархією канонічної Української Православної Церкви. Із жалем ми дізналися про те, що бувший настоятель Архангело-Михайлівсього храму м. Охтирки прот. Ярослав Головко виявив бажання вийти із лона канонічної Української Православної Церкви та перейти до розкольницького угрупування УПЦ КП, яке ніде у світі не є визнане як православна церква. Також нам стало відомо, що отець Ярослав мав намір передати розкольникам-філаретівцям храм і майно Архангело-Михайлівської парафії м. Охтирки.

У зв`язку із зазначеним ми заявляємо, що:

1. Ми не підтримуємо ухилення в розкол отця Ярослава Головка, вважаємо його вчинок таким, який суперечить нормам церковно-канонічного права.

2. Спробу відчудження храму і церковного майна для передачі розкольникам УПЦ КП вважаємо грубим порушенням наших законних прав і свобод, гарантованих Конституцією України.

3. Маємо тверде і однозначне бажання перебувати і надалі у спасительному лоні канонічної Української Православної Церкви, заснованої Святим рівноапостольним князем Володимиром, прагнучи спасіння собі і своїм близьким.

Преосвященніший Владико! Просимо Вас підтримати нас у нашому бажанні і надалі перебувати під Вашим архіпастирським омофором. Також просимо Вас звернутися до органів державної влади, до громадських організацій про захист наших законних прав і свобод від втручання релігійної організації УПЦ КП. Уклінно просимо Ваших святих молитов за православних охтирчан, що потерпають від утисків розкольників-філаретівців.

Із щирою любов`ю православні жителі міста Охтирки»

Підписи під зверненням православних жителів м. Охтирки Сумської області з приводу переходу бувшого настоятеля Архангело-Михайлівського храму м. Охтирки прот. Ярослава Головка в УПЦ КП (додаються).