Єпископ Чернігівський і Ніжинський ІЛАРІОН звершив у Ніжині чин освячення храму на честь святителя Миколая, архиєпископа Мир Лікійських, чудотворця. Про це УНІАН повідомили у прес-службі єпархії.
Його преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Михаїл ЯКУБІВ, благочинний Ніжинського району протоієрей Сергій ЧЕЧИН, а також духовенство Ніжинського благочиння.
Як зазначили у прес-службі, Свято-Миколаївський храм є другим (зимовим, теплим) храмом Покровської парафії. У 1960-х роках Покровську церкву закрили за наказом місцевих чиновників, а релігійну громаду розформували. Іконостас було розбито, ікони потрощили, Богослужбові книги було спалено.

Відродження святинь почалося з 1993 року, коли храми передали релігійній громаді УПЦ Київського Патріархату. Спочатку було відновлено Свято-Покровську церкву, а зараз освячено і Миколаївський храм. У зимовий час богослужіння будуть звершуватися у Миколаївському храмі, а влітку – у Покровському.
З нагоди свята освячення нового храму, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА, за Божественною літургією єпископ ІЛАРІОН нагородив високою церковною нагородою – правом носіння митри за богослужінням благочинного Ніжинського району протоієрей С.ЧЕЧИНА та настоятеля Свято-Миколаївського храму протоієрея М. ЯКУБІВА.
Також єпископ ІЛАРІОН вручив церковні нагороди благодійникам і меценатам храму, серед яких народний депутат України – Іван ПЛЮЩ, який доклав зусиль для реставрації храму. Також Патріаршими та архієрейськими благословенними грамотами були нагороджені найактивніші прихожани Свято-Покровської парафії.