Під час засідання Священного Синоду УПЦ, що відбулося 24 листопада, було розглянуто питання про пошук шляхів приєднання до Матері-Церкви тих, хто на даний час знаходиться поза духовно-канонічним спілкуванням з нею

Пропонуємо ознайомитися:

Ж У Р Н А Л № 71

Відео дня

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України -

СЛУХАЛИ інформацію Керуючого справами УПЦ Преосвященного Митрофана, архієпископа Білоцерківського і Богуславського про засідання робочих груп по підготовці до діалогу між УПЦ та УПЦ КП.

Довідка: Згідно рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 9 вересня 2009 р. (Журнал №45) 2 жовтня цього року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулось перше засідання робочих груп по підготовці до діалогу між УПЦ та УПЦ КП.

Результатом роботи обох груп стало підписання Протоколу засідання. Текст протоколу був надрукований в Православній газеті та розміщений на інтернет-сайті УПЦ. Протоколи були підписані головами обох робочих груп.

У зв’язку з тим, що подібна зустріч була неоднозначно оцінена і сприйнята в середовищі Української Православної Церкви, Преосвященним Митрофаном, архієпископом Білоцерківським і Богуславським, Керуючим справами УПЦ була оприлюднена Заява, в якій викладена позиція Української Православної Церкви стосовно можливості діалогу та збереження теперішнього статусу Української Православної Церкви.

УХВАЛИЛИ:
1.Інформацію прийняти до відома;
2. Вважати за необхідне продовження пошуку шляхів приєднання до Матері-Церкви тих, хто на даний час знаходиться поза духовно-канонічним спілкуванням з нею.
3. Українська Православна Церква зазначає, що діалог може бути можливим виключно за умови усвідомлення та дотримання непорушності канонічних норм устрою Церкви.
4. Констатувати категоричну недопустимість насильницьких спроб захоплення парафій УПЦ неканонічними церковними структурами.
5. Закликати паству УПЦ до посиленої молитви за єдність Православної Церкви в Україні.
Прийняти відповідне Звернення до повноти Української Православної Церкви.