26 листопада, до Всесвітнього дня інвалідів, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, відбувся фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повіримо у себе». Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Відкриваючи фестиваль, від імені Української Православної Церкви до гостей і учасників звернувся єпископ Макаровський Іларій, вікарій Київської Митрополії. Владика оголосив Вітальне слово Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, а також побажав дітям-конкурсантам Божої допомоги і благословення в заході, що починається.

У відповідному слові Директор громадської організації сімей дітей-інвалідів «Долоні» Олена Гарастюк просила єпископа Іларія передати від всіх дітей, що зібралися, і їх батьків сердечну подяку і низький уклін Блаженнішому Митрополитові Володимиру. Також вона вручила Подячну грамоту Предстоятелю Української Православної Церкви «за щиру пастирську любов, опіку, підтримку і допомогу в справі реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями». До минулого дня народження Предстоятеля, Блаженнішому Митрополитові Володимиру був переданий подарунок, спеціально виготовлений для нього руками дітей-інвалідів.

Відео дня

Услід за представником Української Православної Церкви гостей фестивалю вітала Голова Дніпровської районної в м. Києві Ради Оксана Юріївна Мисовська. Далі відбулася конкурсна програма фестивалю, яка включала в себе творче змагання дітей та молоді з функціональними обмеженнями і визначення переможців в різних номінаціях.

Всі діти – учасники програми і глядачі, отримали від імені Блаженнішого Митрополита Володимира пам`ятні подарунки – ікони Пресвятої Богородиці, дитячі молитвослови, шкільне приладдя, а також солодке пригощання.

Нагадаємо, що організаторами фестивалю виступили Сектор духовно-просвітницьких проектів УПЦ, Дніпровська районна в м. Києві державна адміністрація та громадське об`єднання сімей дітей-інвалідів «Долоні».