Білоруси передали волинянам частку мощей святого великомученика Димитрія Солунського. Відтепер ця святиня знаходитиметься у Гірниківській церкві, що належить Володимир-Волинській єпархії Української Православної Церкви.

 

Як інформує 21 листопада прес-служба Володимир-Волинської єпархії, реліквію передав храму пртоієрей Димитрій настоятель одноіменного храму с.Леліково Кобринського району, що в Білорусі. З цієї нагоди в храмі лунали дзвони, котрі залишилися після пожежі в церкви, що була підпалена зловмисниками п’ять років тому, а керуючим Володимир-Волинською єпархією, Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим здійснив урочисте Богослужіння.

Відео дня

 

Довідка УНІАН. У лютому 2004 році через пожежу Свято-Дмитріївська церква Володимир-Волинської єпархії була майже повністю зруйнована. Храм був розташований у центрі села на піщаному пагорбі й освячений на честь Святого Великомученика Дмитрія Солунського. Одноповерхова дерев`яна будівля церкви збудована ще у 1833 році. Через пізнє повідомлення, на момент прибуття чергових підрозділів МНС, церква була повністю охоплена вогнем, тож врятувати дерев`яну будівлю церкви та ікони 18 століття: „ Ісус Христос", „Божої матері", „Серафима Саровського", „Почаївської Божої матері", „Архангела Михаїла" та „Миколая Чудотворця" не вдалося (опис старовинних ікон, які належали церкві, був проведений ще за часів радянської влади працівниками Волинського краєзнавчого музею). Згодом церкву було відновлено і освячено.