У Луцьку відслужили панахиду за загиблими в ДТП. Богослужіння відбулося у неділю, 15 листопада, з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.

 

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, ця поминальна служба присвячена Всесвітньому дню пам`яті жертв дорожньо-транспортних пригод у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проводиться Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху» на підтримку ініціативи Організації Об`єднаних Націй.

Відео дня

 

Як зазначено в повідомленні, невтішна статистика свідчить про те, що за останні 5 років через дорожньо-транспортні пригоди в Україні загинуло 39 127 людей і 312 361 було поранено. „Церква, як любляча мати, не може бути осторонь такого трагічного стану справ і тому не залишає без заупокійної молитви своїх дітей, загиблих під час дорожньо-транспортних пригод, а нас живих, закликає до відповідальності й обережності за кермом”, йдеться у повідомленні єпархії.

 

Довідка УНІАН. Згідно статті 10 Резолюції Генеральної Асамблеї ООН №60/5 від 26.10.05 державам-членам ООН рекомендується відзначати кожну третю неділю листопада Всесвітній день пам`яті жертв дорожньо-транспортних пригод.