У дні перебування десниці святителя Димитрія Ростовського в Києво-Печерській Лаврі, з 10 по 15 листопада,  у рамках згадування 300-річчя від дня смерті святителя вклонитися великій православній святині прийшли численні парафіяни й прочани, серед яких викладачі духовних і світських навчальних закладів, студенти й школярі, а також усі, хто шанує пам`ять великого святителя. Про це повідомляє сайт Києво-Печерської Лаври.

Священноначаллям Києво-Печерської Лаври в останній день перебування святині в обителі був здійснений спів Акафісту святителеві Димитрію, митрополитові Ростовському, чудотворцеві. У Хрестовоздвиженському храмі перед ковчегом із чесними мощами святителя духовенство та віряни єдиним серцем і єдиними вустами молитовно просили у святителя: «...Церковь же Святую от ересей и расколов сохрани, верных укрепи, заблуждающих обрати и всем даруй вся, яже ко спасению и славе Божией подобающая...».

По закінченні молебня священноначалля хрестоподібно благословило віруючих ковчегом із десницею святителя Димитрія Ростовського. Потім святиню було передано до Архангело-Михайлівського храму села Полонки (Чернігівської єпархії) - місце свого постійного перебування. 

Відео дня