На Тернопільщині відзначили 125-річчя Церкви святої великомучениці Параскеви-П’ятниці у селі Доброводи Збаразького району. Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної церкви Київського патріархату, літургію з нагоди свята очолив владика НЕСТОР, йому співслужили настоятель храму протоієрей Володимир БОРИС, благочинний Збаразького району протоієрей Роман СЛИВКА та духовенство району.
На завершення Богослужіння єпископ НЕСТОР за активну працю нагородив благословенними грамотами керівника хору Володимира СТОРОЖА та представникам церковного комітету Надію МАЛЕЦЬ.
Після літургії було відслужено водосвятний молебень у каплиці на честь Успіння Пресвятої Богородиці, що розташована поряд із храмом. Після молебню відбулася Хресна хода довкола храму, який завершився величанням Св. Вмч. Параскеви-П’ятниці.
Довідка УНІАН. Наріжний камінь під будівництво храму святої великомучениці Параскеви-П’ятниці у селі Доброводи Збаразького району було закладено у 1882 році. У цьому ж році була зведена дзвіниця, у якій тимчасово проводили Богослужіння.
У 1884 році будівництво храму було завершено. Товщина стін складала 1,2 м.
У радянський час, не зважаючи на заборону, богослужіння у храмі не припинялися.
У 2008 році біля храму на пожертви парафіян села була збудована і освячена капличка на честь Успіня Пресвятої Богородиці.