15 листопада о 12.00 у Трапезному храмы Києво-Печерської Лаври (вул. І. Мазепи, 25) за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира буде відправлена панахида за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах.
Ця поминальна служба присвячується Всесвітньому дню пам’яті жертв ДТП, який відзначається третьої неділі листопада.

Акредитація за тел. 066-52-400-40

***15 листопада в Україні відзначатиметься День пам’яті жертв ДТП. Цього року він проходитиме в рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, ініційованого Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху».
Започаткована неурядовими організаціями Великобританії, традиція вшановувати пам”ять загиблих на дорогах і тим самим привертати увагу громадськості до проблем безпеки дорожнього руху, швидко знайшла розуміння та підтримку у всьому світі. Тож 26 жовтня 2005 року ООН прийняла резолюцію із закликом до урядів усіх країн відзначати третю неділю листопада як День пам’яті жертв ДТП. Адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорожньо-транспортні пригоди забирають щороку 1,3 мільйона життів і залишають покаліченими 50 мільйонів людей. А Україна увійшла до сумнозвісного списку держав з найвищою кількістю жертв на 1 млн. авто – 961.
За словами голови Координаційної ради Всеукраїнської громадської організації «Асоціація безпеки дорожнього руху» Олександра Скибінецького, мета заходів, що проходитимуть в День пам’яті, - привернути громадську увагу до проблем ДТП.

Відео дня