З благословення Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила 3 грудня в московському храмі Христа Спасителя відбудеться Перший Всеросійський форум православних жінок. Як повідомляє сайт УПЦ, на відкритті очікується виступ Предстоятеля Руської Православної Церкви.

Україну на форумі представить жіноча делегація з Дніпропетровщини. До складу делегації увійдуть представниці громадських організацій, підприємств і державних установ.

Організатори сподіваються, що цей форум стане потужним імпульсом для консолідації православного жіночого руху і для того, щоб виступити з ініціативами, які будуть почуті і священництвом, і керівництвом країни.

Відео дня

“Православні жінки - це не тільки приходський актив. Православні жінки - це більшість з числа віруючих людей. Вони беруть участь у всіх сферах життя, будь то управління державою, діяльність політичних партій. Вся соціальна система, педагогіка, майже вся медицина лежать на жіночих плечах”, - наголошується в повідомленні.

Планується, що на форумі обговорюватиметься широке коло проблем: моральність на телебаченні і в інших ЗМІ; розповсюдження алкоголю і наркотиків, а також інші насущні проблеми соціальної системи; роль жінок у владі; насильство в сім`ї і право матері на виховання дитини.

Очікується, що у форумі візьмуть участь близько 1300 православних жінок з більш як 200 громадських організацій.