У Луцьку з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла УПЦ КП відбувся хресний хід та загальний молебень до святителя Миколая Чудотворця за подолання епідемії грипу, що триває на Волині.

 

Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП, від луцьких храмів отці настоятелі з вірянами процесійно рушили до майдану, де споруджено пам’ятник покровителю Луцька – святителеві Миколаю Чудотворцю. Дорогою душпастирі окроплювали будинки освяченою водою, миряни йшли з прохальними приспівами, зверненими до Спасителя, Божої Матері, святого Миколая, великомучеників Димитрія Солунського і Пантелеймона Цілителя, преподобного Агапита, лікаря Печерського, всіх волинських святих. Духовенство кафедрального собору Святої Трійці урочисто принесло сюди ковчежець із частинкою мощей мирлікійського святителя.

Відео дня

 

Молебень очолив канцлер протоієрей Микола ЦАП. У слові він висловив упевненість, що покровитель Луцька, як і колись вислухає прохання вірних і епідемія вщухне. Про це ж говорив і міський голова Богдан ШИБА, взявши участь у богослужінні й подякувавши присутнім за стійкість у православній вірі.

На завершення спільної молитви о. Микола поблагословив мощами молільників і все місто на чотири сторони світу.