У с. Флорино Бершадського району Вінницької області триває відродження монастирського комплексу.
Як передає кореспондент УНІАН, відновлювальні роботи тривають вже 4 місяці. Завдяки ентузіастам, мешканцям села Флорино вдалось з’ясувати де височіли кам’яні вежі, проходив триметрової товщини мур. На цьому місці знайшли надгробки чернечих могил, знівечених на початку XX століття.
Ієрей Назарій розповів, що історично тут був Бершадський Спасо-Преображенський чоловічий монастир. Монахи у сні побачили явлення Матері Божої на дубі і подумали, що це є благословення Матері Божої – зрізали цей дуб і побудували навколо цього пня церкву і цей пень у церкві слугував їм за престол.
Нову монастирську церкву планують освятити на Архістратига Михайла 21 листопада, але ще невідомо чи будуть виконані до цього часу заплановані роботи – ще немає матеріалу для покриття купола.
Ієрей Назарій зазначив, що за легендами, на цьому місті є кілька сильних джерел, які сотні років поспіль давали воду монахам. Сьогодні поруч з келіями відновили криницю та чекає реставрації купіль. Раніше люди приходили сюди і лікували ноги, руки, суглоби – вода була лікувальною.