3 листопада у Києво-Печерській лаврі відбулося підписання Угоди між Українською Православною Церквою та Міжнародною громадською організацією «Фонд імені Георгія Кірпи». Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Засновником новоствореної структури є дружина спочилого міністра транспорту Жанна Ігорівна Кірпа. Фонд – благодійний і, як вважає його фундаторка, кращого партнера у цій справі, ніж Церква, бути не може. Спільну Угоду про співробітництво підписали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир та засновник Міжнародної громадської організації «Фонд імені Георгія Кірпи» Жанна Кірпа. На думку Жанни Ігорівни, майбутня співпраця можлива за кількома напрямами: просвітницька діяльність, допомога в розбудові і реконструкції храмів, проведенні наукових конференцій і семінарів, сприяння талановитій молоді.

За свого життя Георгій Кірпа допоміг у будівництві понад п’ятдесяти храмів та приблизно стільки ж допоміг реконструювати. Також ним було реалізовано безліч інших благодійних проектів. Після трагічної загибелі Георгія Миколайовича Жанна Ігорівна продовжила справу свого чоловіка. За благодійницьку діяльність Блаженніший Митрополит Володимир нагородив Жанну Кірпу ювілейним орденом Української Православної Церкви «450-річчя принесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері».

Відео дня