У місті Путивлі Сумської області пройшла хресна хода з чудотворною Молченською іконою Божої Матері. За словами настоятельки Путивльського жіночого Молченського монастиря ігумені Феодосії (ЗАПОЛЬСЬКОЇ), з таким проханням у монастир звернулися жителі Путивля, налякані епідемією грипу в Україні: люди просили захисту Богородиці.

Як повідомила УНІАН прес-секретар Конотопсько-Глухівської єпархії Оксана КОВАЛЕНКО, з благословення керівника єпархією архієпископа ЛУКИ хресна хода рушив від монастиря в центр міста відразу після Божественної літургії і молебня про захист від «згубної пошесті і смертоносної зарази».

«У Путивлі подібні хресні ходи спрадавна були традиційними. Під час пожеж, заливних дощів, епідемій завжди на прохання віруючих місто обносили чудотворним образом Богородиці. І сьогодні, під час найнебезпечнішої епідемії грипу, від якого в Україні вже померли люди, ми сподіваємося на покрив Богородиці», – каже матінка Феодосія.

Відео дня

Насельниці монастиря разом з протоієреями Богданом ЧЕРЕМШИНСЬКИМ, Миколою ЛЕВО, Романом ДУДНИКОМ і Олександром ЧУРОЧКІНИМ у супроводі понад сотні парафіян спочатку пройшла до Спасо-Преображенського собору. Під час хресної ходи багато путивлян благоговійно ставали на коліна перед чудотворною іконою. Далі образ вулицями міста попрямував до Свято-Микільського храму, а потім повернувся в обитель. На всіх перехрестях священики благословляли всі чотири сторони світу. Проходячи мимо місць, де раніше були парафіянські храми і монастирі, вони співали тропар, кондак і величання.