Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрітися з визначними політичними діячами США. Як повідомляє прес-центр Київської Патріархії, зустріч відбулася 27 жовтня у Вашингтоні (США).

Зокрема, українського релігійного діяча привітав сенатор зі штату Канзас Сем Браунбек. Вислухавши високого гостя, сенатор відповів: «Ваша Святосте, я повністю поділяю Ваші погляди на роль Церкви в сучасному обездуховленому суспільстві – як у Європі, Америці, так і власне у всьому світі».

Крім сенатора Браунбека Патріарх Філарет зустрівся у будинку Конгресу США з двома відомими конгресменами Гасом Біліракісом, республіканцем зі штату Флорида, та Пітером Роскамом, республіканцем від штату Іллінойс.

Відео дня

Крім того, відбулася зустріч українського Патріарха з директором Ради національної безпеки США з питань Європи Лізою Шервуд-Ренделл та директором Ради національної безпеки з релігійних питань США Джошуа Дюбуа. Після Білого дому, де резидує Рада нацбезпеки США, Патріарх Філарет направився у Державний департамент США для зустрічі і розмови з актуальних питань духовної співпраці між Україною та США із заступником Держсекретаря Карен Стюарт.

Наприкінці дня відвідин американської столиці Патріарх Філарет прибув до всесвітньо відомого дослідницького інституту імені Джорджа Кенана, в якому перед аудиторією експертів і науковців різних політологічних, гуманістичних та релігієзнавчих дисциплін прочитав доповідь «Духовний стан сучасного суспільства світу, як загроза і надія подальшого розвитку людства».

Разом з Патріархом у зустрічах брав участь Надзвичайний і Повноважний посол України у США доктор Олег Шамшур та члени патріаршої делегації архімандрит Епіфаній (Думенко), протоієрей Богдан Згоба, член Вищої Церковної ради Київського Патріархату професор Дмитро Степовик.

Після відвідання Вашингтона Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України зайнявся духовним окормленням парафій Київського Патріархату в штатах Іллінойс, Мічиган, Огайо та Флорида. Також владика Філарет прийняв також запрошення митрополита Української Греко-Католицької Церкви у США Стефана (Сороки) і наніс йому дружній візит в його резиденції у місті Філадельфії, що в штаті Пенсільванія.