У Калинівському районі Вінницької області освячено накупольні хрести нового храму.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви, 26 жовтня, в день свята Іверської ікони Пресвятої Богородиці, архієпископ Симеон провів урочисте богослужіння у с. Кіровка Калинівського району. Служба проходила у старому тимчасовому храмі, влаштованому у пристосованому приміщенні. Старий будинок, в якому знаходиться церква, не міг умістити навіть усіх священиків, яких було більше тридцяти, не кажучи про сотні людей, котрі заповнили церковний двір.

Саме до цього дня настоятель храму ієрей Віталій Трач зі своїми парафіянами і церковними благодійниками хотів завершити будівництво нового храму і відправити у ньому першу службу. Однак внутрішні роботи у храмі ще не завершені, хоча зовні він готовий, не вистачає лише хрестів, які б прикрасили три куполи храму. Ці хрести одразу після Божественної літургії і молебню перед мироточивими іконами освятив архієпископ Симеон. Незабаром вони будуть встановлені на новому храмі.

Відео дня

Владика також подякував благодійникам, які потрудилися і продовжують трудитися на будівництві сільської святині. Одному з меценатів П. Крикливому архієрей цього святкового дня вручив орден Української Православної Церкви Преподобного Іллі Муромця ІІ ступеня. Ще декілька осіб, в тому числі сільський голова, були удостоєні благословенних грамот від владики Симеона.

Після закінчення богослужіння був влаштований святковий обід для усіх парафіян і прочан.

Наразі прочани їдуть у Кіровку звідусіль, щоб помолитися перед чудотворними іконами, які декілька років тому почали мироточити у місцевому храмі. Одна з цих ікон – літографічне зображення Іверської ікони Божої Матері. Через це 26 жовтня, коли в усьому світі вшановують Іверський образ, стало одним з найбільших свят у с. Кіровка.