У містах і селах Вінницької єпархії вперше відзначають Свято парафії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії, свято парафії – це один з масштабних заходів, який проходить вперше, з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, в рамках проголошеного у єпархії року місіонерства і духовного просвітництва.

Девіз свята: «Православ’я – це життя у Христі». Під цим девізом святкування пройдуть в усіх без винятку парафіях Вінницької єпархії.

Відео дня

За задумом організаторів, свято має згуртувати людей навколо парафіяльних храмів та об’єднати у спільній справі підготовки до свята.

З метою залучення до святкувань більшої кількості людей та розширення святкової програми, свято парафії проводиться у приміщеннях будинків культури, шкіл, дитячих садочків, клубів тощо. Обов’язковим елементом свята є живе, неформальне спілкування людей з духовенством у формі бесіди з запитаннями і відповідями. Для цього у кожному благочинні обрані священики-місіонери, котрі готують спеціальні лекції для кожної парафії. З цією ж метою на святкування, які проходять у районних центрах та великих селах, приїздять представники єпархіального місіонерського відділу. До програми Свята парафії також обов’язково входить перегляд православного відеофільму, концерт та конкурси дитячої творчості.

Святкування Свята парафії у Вінницькій єпархії триватиме до січня 2010 року.

Організатори і глядачі сподіваються, що ця ініціатива владики Симеона принесе велику користь Церкві і духовну насолоду людям.