В Луцьку в слідчому ізоляторі сьогодні освятили каплицю на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці. Освячення здійснив митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, після богослужіння відбулась зустріч митрополита і членів спостережної комісії міськвиконкому Луцькради зі співробітниками установи та тимчасово ув’язненими. Від Державного департаменту України з питань виконання покарань в області відзнаку вручено протоієрею, духовнику ув’язнених Гергію ШЕВЧУКУ.

Як у зазначив у своїй проповіді владика Нифонт, у цій каплиці ув’язнені зможуть помолитися, посповідатися і причаститись святих Христових Таїн”, бо „люди, які тут перебувають, потребують уваги”.

Відео дня

Довідка УНІАН. Великомучениці Анастасії моляться про звільнення від ув’язнення. Свята Анастасія одержала ім’я Узорешительниці через те, що великими своїми трудами звільнила від уз багатьох християн, за що була приречена до мученицької смерті. Страчена близько 304 р. День пам’яті святої великомучениці Анастасії відзначають 4 січня.