У центрі Луцька на місці зруйнованої в 60-ті роки каплиці Іверської ікони Божої Матері постане нова каплиця - Волинської ікони Божої Матері. Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, хрест і місце під будівництво каплиці освятив архієпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

«Усякий образ Матінки Божої прославляє її та слугує для нашої молитви. Але кожному народові, кожному краю мусять бути ближчими свої реліквії. На жаль, за імперських часів і держава, і церква насаджували переважно набутки російського православ’я. Тож волиняни краще знають, наприклад, святих Серафима Саровського чи Сергія Радонезького - а це справді великі угодники Божі, ніж волинських святих. Знають, коли день Казанської ікони Богородиці, але рідко хто знає, коли день ікони Волинської. У нашій єпархії нема жодного храму на честь Волинської ікони. Тому ця каплиця нехай буде першою. А Іверський образ хай більше вшановують православні Грузії Іверія – давня назва тієї країни, звідки він походить», - зазначив владика Михаїл.

Довідка УНІАН. Волинська ікона Божої Матері (XIV ст.) довгий час перебувала в Покровському храмі Луцька. У 1962 році її було забрано на реставрацію. Нині образ експонується у Національному художньому музеї України в Києві.

Відео дня