На Волині перебуває ікона Божої Матері "Cкоропослушниця". Вона уже побувала у Покровському храмі Луцька, храмах УПЦ Берестечка, Горохова, Ківерцях, Колках та Чарторийському чоловічому монастирі. Напередодні відзначення 23 жовтня храмового свята у Соборі Волинських Святих ікона прибуде в Луцьк у храм Всіх Святих землі Волинської. Загалом на Волині ікона перебуватиме до 5 листопада.

За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, першообраз ікони Божої Матері «Скоропослушниця» знаходиться в монастирі Дохіар на Святій горі Афон. В Україну копія цього образу була привезена у 2008 році і знаходиться у Свято-Богоявленському жіночому монастирі с. Диківка Знам’янського р-ну Кіровоградської області (Олександрійська єпархія) і вже побувала в кількох єпархіях Української Православної Церкви. 

Довідка УНІАН. Оригінал ікони Божої Матері «Скоропослушниця» — стародавня чудотворна ікона, що знаходиться на Святій Горі Афон, в монастирі Дохіяр. Монастирський переказ відносить час її написання до Х століття, до часу життя настоятеля обителі святого Неофіта. На Русі завжди користувалися великою любов`ю і шануванням списки (копії) з чудотворної Афонськой ікони «Скоропослушниця».