У Вінниці відбулася вікторина «Православний ерудит» зі знання Святого Письма та історії Церкви.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії Української Православної Церкви, захід відбувся з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського СИМЕОНА.

У змаганні, яке проходило у формі популярної гри «брейн-ринг», взяли участь вісім молодіжних команд: від Хрестовоздвиженського храму, Спасо-Преображенського кафедрального собору, храмів Святителя Луки Кримського, Святого мученика Трифона, Преподобних Косьми і Даміана, Стрітення Господнього, Священномученика Володимира митрополита Київського та збірна команда храмів Преподобного Лаврентія Чернігівського і Блаженної Ксенії Петербурзької.

Відео дня

У фіналі збірна команда зустрілася з ровесниками з Хрестовоздвиженського храму і з рахунком 5:4 здобула перемогу. Нагородою переможцям стали книги, а для бібліотеки свого храму вони виграли комплект книг з історії Православної Церкви.

Призи переможцям вручив секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав ДЕМЧЕНКО, який привітав їх та побажав удосконалюватися в знаннях, не зупинятися на здобутому і бути готовими, за словами Апостола Петра, «кожному, хто вимагатиме відповіді про вашу віру, дати таку відповідь з лагідністю і благоговінням».

За словами В.ДЕМЧЕНКА, “головним у цьому заході було те, що за два місяці, які були визначені для підготовки до гри, молоді люди на парафіях активно займалися зі своїми священиками, вивчали основи віри, згуртовувалися навколо свого храму і, зрештою, ставали близькими друзями”. “Адже ця духовно-інтелектуальна робота їх по-справжньому об’єднала. Це було особливо помітно на прикладі команд Хрестовоздвиженського храму та храму Святителя Луки Кримського. Видно, що ці команди здатні стати ядром великих молодіжних організацій на цих парафіях”, - сказав він.

Крім того, секретар єпархіального управління обіцяв клопотати перед владикою СИМЕОНОМ, щоб проведення таких інтелектуальних православних конкурсів стало традицією Вінницької єпархії.