Голову відділу зовнішніх церковних зв`язків Української Православної Церкви архімандрита Кирила (Говоруна) призначено першим заступником голови Учбового комітету Руської Православної Церкви. Таке рішення Священний Синод Руської Православної Церкви Московського Патріархату прийняв 10 жовтня цього року. Про це йдеться в Журналах засідання Священного Синоду РПЦ.

Управління Відділом зовнішніх церковних зв`язків УПЦ тимчасово очолив вікарій Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко). Постійне призначення на цей пост буде прийнято на найближчому засіданні Священного Синоду УПЦ.

Довідка УНІАН.

Відео дня

Архімандрит Кирил (Сергій Говорун) народився у м. Золотоноша Черкаської області в 1974 році. У 1998 р. закінчив Київську духовну академію, в 2000 - Афінський університет, в 2004 р. захистив докторську дисертацію в Даремському університеті (Великобританія) на тему «Христологічні суперечки в VII столітті» (видана монографією у Голландії). Працював у відділі зовнішніх церковних зв`язків РПЦ під керівництвом теперішнього патріарха Кирила, член комісії з освіти та комісії «Віра і церковний устрій» Всесвітньої ради церков. Рукоположений у диякона і священика теперішнім патріархом Кирилом.

Вільно володіє англійською і грецькою, знає французьку та італійську мови. Автор багатьох публікацій. Досліджує давню та сучасну церковну історію, проблеми сучасного світового православ`я.